“AUTOPAKAO” na “EXIT” etiketi

Album sastava Autopark, “Autopakao“, objavljen februara ove godine za kuću „Odličan hrčak“, kao i za britanski „Parobrod“, izdat je i na Exit etiketi i dostupan za besplatno preuzimanje na ovom linku: 

http://www.exitmusic.rs/sr/label/autopark?a=autopakao

Ovo je četvrti po redu album beogradskog benda koji svoj zvuk definiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, otrovan uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka.

Već više od decenije, ujedinjeni u stvaranju sopstvene muzičke melodrame, beogradski bend Autopark se i dalje bori kako sa ličnim, tako i sa društvenim demonima. Često je okarakterisan kao bend alternativnog muzičkog usmerenja, čiji zvuk predstavlja spoj ispovednih tekstova utopljenih u gitarsku buku i pevljive melodije, mada, članovi benda ne vole definicije u muzici, jer to kompromituje slobodu. Muzika je organska potreba, to je sve.

Prvi album Autoparka “10plus1” je samizdat kao album na internetu (2004), drugi album “Osećanja za poneti” (2006) je izašao za Multimedia records, a treći album “Sve dalje” (2009) je izašao kao samizdat CD.

Četvrti album Autoparka, “Autopakao“’ predstavlja „povučeniji“ album u odnosu na prethodne. Manje je distorzije, a više atmosfere, ambijenta i zahavaljujući trudu producenta albuma, Saše Jankovića – više muzike, šta god i kakva god ta muzika bila i ma šta ona značila. Tekstovi i dalje govore o međuljudskim odnosima, o okruženju, propalim vezama i stalnim preispitivanjima.

Publika je do sada imala prilike da gleda Autopark nekoliko puta na EXIT festivalu i na koncertima po zemlji i regionu, a pažnju šire javnosti skrenuli su spotovima za pesme sa “Autopakla”: “Autookean“, “Mi pomeramo stvari” (iz filma “The Box”) i “Orvel Džordž“.

Na albumu “Autopakao” su svirali: Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara, vokal), Dušan Lopušina (gitara), Milan Bogdanović (bas), Dejan Utvar (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature).

Autopark se ponosno pridružuje EXIT etiketi u borbi za važne vrednosti koje umiru.

Autopark danas čine: Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara, vokal), Dušan Lopušina (gitara), Aleksandar Šišić (bas), Bojan Dmitrašinović (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature).

EXIT Label je online etiketa, nastala u februaru 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju, kako kroz besplatan download, tako i nastupima uživo. Na ovaj način Exit stavlja postojeću infrastukturu i promotivne kampanje za Exit festival i u službu promocije bendova. Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatno preuzimanje, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora. Sva izdanja Exit etikete preuzmite na sajtu http://www.exitmusic.rs.

Advertisements

Posted on 6. June 2012., in VESTI and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: